Volg therapie in Venlo

Kortdurende therapie, helder en gericht op persoonlijke groei

Psychologie is de praktijk van filosofie. Je kunt enkel uit je huidige situatie breken als je jezelf De Belangrijke Vragen kunt stellen. Als je in de spiegel kunt kijken en de kern van jezelf weet. Vaak zijn mensen zichzelf kwijtgeraakt; het heeft ook niet altijd je aandacht: ‘wat wil ik, wat vind ik belangrijk, wie ben ik, waar liggen mijn grenzen, hoe wil ik leven?’ Sterker nog, het heeft bijna nooit je aandacht. Maar om te veranderen – want dat is het wezen van de behandeling – moet je die vragen kunnen stellen. Klinkt pittig, is het niet.

Inzicht in jouw problemen

In een paar sessies werken we we van punt naar punt. Soms confronterend, dan weer heel veilig en dan weer zetten we de ramen eens lekker tegen elkaar open. Dat doe ik vanuit grote persoonlijke betrokkenheid, intuïtie en gezond verstand.

Zo krijg je in korte tijd inzicht in de oorsprong van je problemen en wat we er aan kunnen doen. Samen stippelen we een route uit; doelen, deeldoelen, belangrijke stappen die je wilt zetten. Gaandeweg pakken we die kaart er regelmatig bij en evalueren hoe het gaat. Ik ga je niet beter maken. Dat ga je zelf doen. Ik schep de voorwaarden en help je op de weg.

Werkwijze

Ik help je eerst en vooral je eigen levenskracht te vinden en beleven. Je verbetert je levensbalans, ontdekt je levensdoelen en passies, verbetert relaties, doorloopt vloeiend de verschillende fases in je leven en kiest zekerder een passende loopbaan. Dat doe je op verschillende manieren: ik ondersteun je bijvoorbeeld in persoonlijke groei en help je een loopbaan uit te stippelen die niet alleen nu bij je past, maar je hele levensloop kan verrijken. Ik probeer mensen te inspireren en motiveren om beter in balans te komen.

In de therapie werk ik primair vanuit levenservaring, intuïtie en verschillende psychologische methoden zoals: Methodiek van denken, voelen, willen en doen, Gedragstherapie, Mindfullnes en EMDR (traumabehandeling),

Duur en doelstellingen

De therapie bij Psycholoog Venlo bestaat uit 5 tot 10 sessies. Na de eerste sessies zetten we de doelstellingen op en de route uit. Dan zal ik je ook aangeven hoeveel sessies ik denk dat je ongeveer nodig zult hebben.

Nieuwe inzichten

De mensen die ik behandel zijn gewone mensen, als jij en ik. Mensen met wie het even niet goed gaat, die de weg kwijt zijn, het contact met zichzelf verloren of op een andere manier op dit moment in hun leven niet weten hoe verder te moeten. Mensen uit alle lagen van de bevolking en van alle leeftijden en culturen.

Waarschijnlijk zit jij nu ook ergens mee. Het kan zijn dat het er behoorlijk uitzichtloos uitziet van waaruit jij kijkt. Je weet dat er iets niet goed is, je weet dat je het nu niet zelf kunt en misschien voelt het toch een beetje raar om hulp te vragen. Weet dat: geen enkel probleem raar is, de meesten goed op te lossen zijn en je niet de eerste noch de enige bent die hiermee zit.

Je moet wel open staan voor verandering en gemotiveerd er ook echt iets aan te doen. Het is niet altijd makkelijk. Soms zelfs confronterend. En het kan best even duren voordat je de nieuwe inzichten ook echt merkt. Weet: Ik sta naast je. En samen komen we er wel.

Wil je meer weten over de behandeling of therapie in Venlo?

Heb je nog vragen of wil je weten wat ik voor jou kan doen? Bel of mail gerust dan even. Wij willen je graag helpen.